Categorieën
beauty

Yoga – Wat is het?

Yoga retreat 1 day

 

Wat je echte fascinatie voor Yoga ook is, dit artikel is voor jou. Help me alsjeblieft als je het nuttig vindt.

Wat is Yoga? Het is meer dan een religie.

De oorspronkelijke betekenis van Yoga is “vereniging”.

Deze definitie wordt echter enigszins vaag, aangezien Yoga meer is geworden dan alleen een religie, het is een praktijk geworden, een filosofie, een filosofie die rationalisme, mededogen, eenvoud en zelfbeheersing hoog in het vaandel heeft staan.

Op sommige plaatsen, vooral in Amerika, kun je een glimp van deze filosofie opvangen bij hen die het spirituele pad beoefenen. Echter, veel van de westerlingen die Yoga vandaag de stilte dag beoefenen, doen dat niet in een moderne westerse context. Zij beoefenen yoga in een oosterse of boeddhistische context.

Yoga is een filosofie die aanmoedigt om de kleren die we dragen af te doen, zodat we alles wat onuitgesproken is kunnen aanspreken en voelen.

Natuurlijk, is het zuiver?

De bovenstaande definitie van Yoga is eigenlijk in tegenspraak met de definitie van Yogi als iemand die Yoga beoefent en tevens een speciale relatie met God heeft, of op zijn minst een zeer goede yogastudent is. Dat leek me niet logisch, dus besloot ik wat meer onderzoek te doen en het in een duidelijker structuur te gieten.

Toen ik op zoek was naar definities van Yoga, vond ik een van de beste definities op een goede website:

Yoga retreat is een manier van leven, een set van principes en praktijken. Als we yoga zien als een filosofie of levensbeschouwing, is het van de hoogste ernst, meer te leren over onszelf, onze relaties, onze cultuur, en de wereld. Het is van toepassing en betekent verschillende dingen voor verschillende mensen, omdat we niet dezelfde yoga-lama, leraar of trainer hebben om ons te leiden naar het realiseren van ons bewustzijn. Niettemin is de boodschap, het onderricht en de geleide beweging van de goeroe gebaseerd op dezelfde filosofie, en de boodschap is dezelfde, ongeacht de oriëntatie, oriëntatie in de natuur, oriëntatie in het leven van de manier van leven.”

Deze definitie op zichzelf definieert Yoga zeer goed. Let wel, begrijp me niet verkeerd door dit als almachtige, ultieme informatie op te vatten. Het is echter informatief omdat het de vele verschillende aspecten van yoga samenvat.

Enkele van de meest voorkomende vormen van yoga die in Amerika beoefend worden zijn:

  • Sidhhasana
  • Kapalabhati
  • Masturbatie
  • Hatha Yoga
  • Yin Yoga
  • Yoga Diep/Vinyasa
  • Piyamukti

Dit zijn de belangrijkste en ik kan u met grote zekerheid zeggen dat als ik iemand les zou geven over Yoga, ik hem zou zeggen dit door te nemen alvorens zich in te schrijven.

Hoe ziet Yoga eruit?

Zoals we hierboven zien, is er een breed scala van verschillende manieren om yoga te beoefenen en beoefenaars van verschillende godsdiensten beoefenen dezelfde elementen op verschillende manieren.

Boeddha beoefent Boeddhayoga, bedoeld als een manier van eliminatie in plaats van het elimineren van gehechtheden.

Religieuze beoefenaars beoefenen de gebruikelijke rituelen van hun geloof intensiever en op een minder gecontroleerde manier. Velen van hen mediteren, doen variaties en wisselen de dingen van dag tot dag af.

Voor meditatie geloof ik meer in het specifiek focussen op de ademhaling. De meesten van ons hebben de neiging om onze gedachten bij de buitenwereld te houden, wat kan leiden tot een geest-drain. Ik waardeer meditatie meer als we ons dagelijkse denkproces loslaten en ons concentreren op de ademhaling.

Voor mij is meditatie een praktijk die oefening is.

Yoga is meer dan kennis, het is een kruisbestuiving van kennis van zowel Oosterse als Westerse praktijken en heeft vele effecten die misschien niet voor de hand liggen. Dit feit maakt yoga meer dan een religie en wordt geassocieerd met vele specifieke universa.

Ik zie yogabeoefenaar/leraar graag als een vrijdenker die ook spiritueel leraar is en wiskunde, natuurkunde, psychologie, spiritualiteit en boeddhisme gebruikt om ons te laten zien wat het is om mens te zijn. Herty kan een tegenstelling zijn tot hoe rolstoelvolwassen stamleden moer Clinton het zouden hebben. Ik wil niets voor herty verbergen, maar haar er juist toegang toe geven. Ik denk dat Herty kan trakteren op sommige dingen die we horen over Obamacare en de Gezondheidszorg die misschien zal worden afgeschaft.

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.