Categorieën
beauty

Hoe vind je een goede kapper?

Dameskapper

Voordat we ons gaan richten op de geschiedenis van de barbiers, de mensen, en hun leven, laten we eerst wat basisprincipes uit de weg ruimen. De term ‘barbier’ komt van het Latijnse ‘barus’ dat baard betekent en ‘fuit’ dat knippen betekent.

ators knippen haar

Garderobe butlers (die zowel dameskapper als garderobe butler kunnen zijn)

Terrycloth butlers, die de scharen vervingen, gebruikten geweven stof, omdat die snel scheurden

Aermani-drogers, die in een doos werden geleverd maar meestal werkten als een standaard verwarmingsijzer, door het haar te drogen en de druk af te laten, waardoor het haar gemakkelijker kon worden geknipt

Veiligheidsscheermesjes, tandenborstels, scharen, tondeuses, en scheerkammen en met katoen gevoerde pakjes voor het scheren.

De dameskapperszaak

Elke kapperszaak heeft het recht te beweren dat de term barbier haar exclusieve benaming is voor de diensten die de barbier verleent. De term kapperszaak wordt meer gebruikt dan het woord barbier.

In een kapperszaak zijn er gewoonlijk stylisten, die eenicyclisch zijn en wier taak het is het haar te knippen. Als voor een kapsel geen schaar nodig is, kan de stylist een knipmes gebruiken.

De binnenkant van een kapperszaak is meestal een wachtruimte met stoelen opgesteld voor elk station. Stations zijn meestalyleen, acryl stenen, zeep, bleekmiddel, en papieren handdoeken.

Elk station in een kapperszaak is anders dan de rest, omdat elk zijn eigen uniciteit heeft. Bijvoorbeeld, de ene heeft mooie muziek, terwijl een andere er geen heeft. Ze hebben misschien alleen maar posters van Natty Shiny en vervagende zonneschijn.

Als een kapper zich de kleur van het flesje kleurstof dat hij of zij heeft gebruikt niet herinnert, is het een goed idee om ernaar te vragen. Stylingproducten worden niet gemakkelijk vervangen.

Van een kapper wordt ook verwacht dat hij een bepaald aantal kapsels uitvoert. Dit is ook een goed idee om te controleren voordat je begint. Vergeet niet dat een kapsel dat er bij de ene persoon goed uitziet, niet noodzakelijkerwijs ook bij een andere persoon goed zal staan. Van een kapper wordt verwacht dat hij zijn kapsel aanpast aan het uiterlijk van de klant.

Pas op voor een kapper die je vertelt dat hij alles kan doen wat je wilt. Een kapper is geen gedachtelezer, en als je niet tevreden bent met de manier waarop hij je haar knipt, moet je een andere kapper zoeken. Vergeet niet dat deze kapper er waarschijnlijk al jaren werkt en waarschijnlijk al honderden verschillende stijlen heeft gezien. Hij is niet de bestologist, en hij zal niet zeggen dat zijn favoriete merk schaar sales is.

Ga op zoek naar een opgeleide haarstylist die suggesties kan doen over wat u met uw haar moet doen. Een goede haarstylist moet advies kunnen geven over lengte, stijl en kleur. Hij kan ook problemen met uw haar vinden en suggesties doen om het er beter uit te laten zien.

Een stylist moet ook rekening houden met een bewegingspatroon. Hij of zij moet weten in welke richting het haar gedraaid moet worden om de perfecte look te krijgen.

Het is ook een goed idee om iemand te zoeken die ervaring heeft met het werken met uw type haar. Dit houdt in dat u op de hoogte bent van de soorten behandelingen en producten die u zou kunnen gebruiken, en dat u kunt omgaan met het soort borstels en apparatuur dat u zou kunnen gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.