Categorieën
recreatie

De Tuinroute

Safari Namibië

Er zijn veel reisroutes voor Namibië, maar de meeste mensen komen voor de Big 5 safari. Wij bevelen de Tuinroute aan.

De Tuinroute loopt van Damaraland met de top van Mount Elot Lookout in de namiddag tot Sarara Lodge in de avond. Damaraland biedt een buitengewone habitat voor wilde dieren, en is de thuisbasis van bijna de helft van de bekende populatie van de Big 5, die de enige dieren zijn die van nature bestand zijn tegen de hitte en de korte regens.

De zomers zijn heet en droog, en de nachten zijn zo koud als in de jungle. Vogels zijn er in overvloed in dit gebied, en het zoogdierenleven is gevarieerd en divers.

De inventaris van het park varieert van gebied tot gebied. Het park dankt zijn naam aan Elotno, een plaatselijke reuzenantilope, maar regelmatig zijn ookartebeetles, zebra’s, impala’s en kudu’s te zien.

Elotno de reuzenantilope kan worden gezien bij Lake Nakuru, Tsumani in het noorden, Lake Langano aan de zuidelijke Fisherman’s River, en in Etosha National Park aan de noordelijke Fisherman’s River.

De Tuinroute is een spectaculaire odyssee door de theota graslanden en duinen van Namibië. Het gebied is de thuisbasis van acacia’s, lijngraslanden en subtropische bossen, giraffen en vele soorten antilopen. Het gebied is ook het Bentley Game Reserve en de thuisbasis van de Big 5 ( olifanten, leeuw, luipaard, neushoorn en neushoorn). U zult ook zebra’s, wrattenzwijnen, giraffen en mierelopes zien. Geen reis is compleet zonder het zien van alle 5 van deze prachtige dieren.

Langs de wegen ziet u de kerken en dorpen die uniek zijn voor het zuidelijke deel van het park. Dit gebied wordt het doelloze land van de bavianen genoemd en daarom Visioneer resorts. Terwijl u door het gebied rijdt zult u inheemse schilderingen en gravures op rotswanden tegenkomen.

In bepaalde perioden van het jaar worden de met gras begroeide taluds doorkruist door de voetpaden, die ook door inheemse lastdieren worden gebruikt. Leeuwen, luipaarden en hun favoriete prooi, de antilope, delen het gebied met deze wilde dieren.

Het oostelijke deel van het park heeft een savanne karakter in tegenstelling tot de grasgroene gebieden van het westelijke deel. Dit deel heeft een breed scala aan Habitats en is het thuis van impala’s, topi’s, wama’s, roanantilopen, staartantilopen en olijfbavianen.

Bavianen gedragen zich territoriaal en Machame, Wagner en hun sucroseconsumptie is in dit gebied vastgesteld. humorale aantrekkingskracht

Wild bekijken

Er zijn verschillende manieren om in dit park te wildvissen. Je kunt door de graslanden gaan en gebieden waar veel bomen staan om de dieren en de voetsporen die ze achterlaten te kunnen bekijken. Een interessant feit over dit park is echter dat de mannetjes tijdens het paringsseizoen op zoek gaan naar hun potentiële partner!

Een ander interessant aspect van dit park is dat het de thuisbasis is van de hoogste quetzal die ooit in Zuid-Afrika is geregistreerd – de vogel was ongeveer 7,4 meter lang.

Lees meer:

Reizen zuid Afrika en Namibië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.